Zárttéri technológia

Aktuális ügyekHigh-tech eszközök a pakolási ügyfélélmény minőségének fejlesztéséhez

Egy zárttéri parkoló – különösen a parklóházak és mélygarázsok – által nyújtott szolgáltatásokat az ügyfelek a parkolástechnikai rendszereken keresztül veszik igénybe, fizetik ki. Ha ezek jól működnek az ügyfélélmény mindenképp pozitív lesz. Ha nem működnek megfelelően az ügyfelet elöntheti a düh vagy a kétségbeesés. Ez pedig negatívan befolyásolja a szolgáltatás során átélt tapasztalatot. Kihatással lesz továbbá a parkolási szolgáltatóval szoros kapcsolatban álló kereskedelmi vagy szolgáltató vállalkozás színvonalának megítélésére is.
Sorompók

A parkoló határait a sorompók jelzik. Nincs túlzottan sok elvárás ezek felé az eszközök felé, viszont ami van az rendkívül fontos: működjenek gyorsan és megbízhatóan, ellenkező esetben feltartják a be- és kilépő forgalmat.

Jegykiadó és bérletkezelő egység

A zárttéri parkolók be- és kijáratánál elhelyezett jegy és bérletkezelő terminálok biztosítják a garázsba való be- és kilépés könnyen és szabályosan történjen. A terminálok adják ki, illetve olvassák le a parkolójegyeket és kezelik a bérleteket. Ezek nélkül a berendezések nélkül a parkoló üzemeltetőnek egyenként kellene jegyet adnia minden autósnak, ami valljuk be borzasztó amatőr megoldás volna. A legmodernebb terminálok modulos felépítésűek, specifikációjuk az üzemeltető igényeire szabható.

A zárttéri parkolási rendszereknek alapeleme a nagy kapacitású, készpénzt és bankkártyát is elfogadni képes gyors működésű fizető automata. A kézi pénztárakat ma már csak végszükség esetén szabad megnyitni, ha az automaták valami miatt nem működnek vagy ki vannak kapcsolva. A fizető automata nélkül nem lehet színvonalas parkolási szolgáltatást nyújtani.

Egészen pontosan meg lehet állapítani egy garázs kihasználtságát ha egyedi helyfoglaltság jelző kerül telepítésre.  A rendszer működésének lényege, hogy a parkolóhely felett egy kis piros/zöld fény jelzi, hogy az adott hely szabad-e?

Az ilyen rendszerek rendszerek vizuális területi statisztikákat is képesek készíteni a parkolóhelyek foglaltságáról. A garázsüzemeltető munkájához nagy segítség ha pontos képet kap arról, mely parkolóhelyek népszerűek, illetve hová nem parkolnak szívesen.

Ha a külső parkolásirányítás – valamilyen formábansikeresnek bizonyult és az autós eljutott a garázsba, már csak a beltéren kell megoldani, hogy ne tévedjen el. A leggyakoribb módszer ha a bejáratnálezt követően pedig szintenként is – egy változtatható LED-es táblán kiírásra kerül, hogy hány szabad hely van.

Az foglaltsági adatok a szintek bejáratánál és kijáratánál elhelyezett un. hurokdetektorból érkeznek. Pontosabbá tehető a rendszer akkor, ha egyedi helyfoglaltság jelző is kiépítésre került: az irányító rendszer ilyenkor abból veszi az adatokat.

Témába vágOlvasson bele a kapcsolódó blogbejegyzésekbe
Érintett a Zárttéri technológiai témában? Együttműködne?Keressünk közösen kapcsolódási pontokat!
Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat!

    [efb_likebox fanpage_url=”Http://www.facebook.com/smartparkinghu” fb_appid=”1667163433586903″ box_width=”300″ box_height=”400″ responsive=”1″ show_faces=”1″ show_stream=”1″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ locale=”HU”]

    Rólunk mondták

    Tapasztalt SmartCity szakértőt keres?

    Close