Békásmegyeri piac mélygarázsÚj építésű mélygarázs Budapest III. kerületében a Heltai Jenő téren

Client
AERA MHC Kft.
Date
2016. október
Services
Projekt elemzés
Our Role
Projekt tanácsadó

A Békásmegyeri piac mélygarázsa egy új építésű mélygarázs, amely a III. kerületben, a Heltai Jenő téren –  a közismert “Békási piac” rekonstrukciója keretében épül meg. A fejlesztés finanszírozója a kerületi önkormányzat, az építmény várhatóan 2018-ban készül majd el. A mélygarázs kivitelezése szerencsére igényel komoly mélyépítési technológiát, mivel csak -1 szintesre van tervezve.

A garázs műszaki megoldásait tekintve egy “low-cost” beruházásnak tekinthető: semmilyen különleges extra építészeti megoldás nincs az elképzelések között. Az garázsban sem autómosó, sem más – az autózáshoz kapcsolódó üzleti tevékenység végzésére alkalmas – funkciójú helyiség nem kerül kialakításra. A tervezett garázs egyedüli célja, hogy a piacra érkező autósok parkolási igényeit kiszolgálja.

A mélygarázs létesítésének vizsgálatába idejekorán sikerült bekapcsolódni. Mivel a tervezett létesítmény nem egy üres telekre épül, így speciális kihívások is jelentkeztek. A garázs építése során biztosítani kell majd a piac zavartalan működését, így nem lehetséges a telek teljes területe alá mélygarázst építeni.

Kérdések, amire a választ kerestük:

  • Mekkora lenne az ideális méretű garázs ebben az esetben?
  • Hogyan lehet megnövelni a garázs kapacitását?
  • Kik fogják használni a mélygarázst a piacra érkezőkön kívül?
  • Milyen funkciókkal lehet bővíteni a garázs szolgáltatásait?
  • Milyen további üzleti lehetőségek vannak a garázsban?

Körülbelül egy hónapos vizsgálat során megvizsgáltuk mindazokat a szempontokat, amiket a megrendelő fontosnak tartott. Az eredmények azt mutatták, hogy a garázsban érdemes lett volna autómosónak vagy gumiszerelő műhelynek területet kialakítani, de végül az önkormányzat ezeket a javaslatokat elvetette. Külön vizsgálat tárgyát képezheti a létesítményben az elektromos töltőpontok kötelező kialakításának lehetősége.

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon most vagy, kérjen ajánlatot online.

Tapasztalt SmartCity szakértőt keres?

Close