Pollack Mihály téri mélygarázsMélygarázs a VIII. kerületi Palotanegyedben

Client
Józsefvárosi Önkormányzat
Date
2012. május
Services
Befektetés elemzés, Projekt elemzés
Our Role
Önkormányzati tanácsadó

A Pollack Mihály téri mélygarázs Budapest belvárosához közel a VIII. kerületi Palotanegyedben, a Nemzeti Múzeum mögött található. Az épület 2004 körül kezdték építeni, a kivitelezés igen komoly mélyépítési technológiát igényelt. A garázs 400 férőhelyes, -5 szintes spirálrámpás kialakítású mélygarázs.

A garázs szolgáltatásait igénybe vevő autósoknak szinte fogalmuk sincs arról mekkora munka volt ezt a létesítményt oda megépíteni. A mélygarázs – mint ahogy ez a nevéből is adódik – a föld felszíne alatt, a mélyben található. Olyan külső esztétikai élményt mint egy irodaház vagy lakóépület megtekintése – ebből kifolyólag nyújtani nem tud. Az ügyfelek az ilyen fajta építményeket csak belülről tudják megismerni.  

Ez a második alakalom volt, hogy a Pollack Mihály téri mélygarázsról elemzést készítettünk. A megrendelő ezúttal nem a finanszírozó, hanem a VIII. kerületi önkormányzat volt.

Kérdések, amire a választ kerestük:

  • Milyen állapotban van a létesítmény?
  • Mennyit érhet az ingatlan?
  • Milyen feltételek mellet éri meg megvásárolni a létesítményt?
  • Milyen további üzleti lehetőségek vannak a garázsban?

Körülbelül egy hónapos vizsgálat során megvizsgáltuk mindazokat a szempontokat, amiket a megrendelő fontosnak tartott. Az eredmények azt mutatták, hogy a garázs nyereséges működtetése érdekében – egy esetleges vásárlást követően – mindenképp szükség volna egy ütemezett felújításra lenne szükség. Emellett érdemes lenne megvizsgálni a létesítmény üzleti kapcsolódási lehetőségeit a környákbeli kis- és középvállalkozások működéséhez.

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon most vagy, kérjen ajánlatot online.

Tapasztalt SmartCity szakértőt keres?

Close