Megvalósíthatósági Tanulmány

A leggyakoribb hibák...Ugye Ön nem fogja már ezeket elkövetni?

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Miról szól egy magvalósíthatósági tanulnány? Az alábbiakban bemutatjuk az általunk készített megvalósíthatósági tanumány egy lehetséges felépítését. További kérdésekkel kapcsolatban kérjük keressen bennünket.

 KINDULÓ ADATOK ÖSSZEGYULYÉSE
A kiinduló adatok rögzítésénél az információkat különbzo kategóriákba un. “leltárba” soroljuk. Külön kategóriát képeznek környezeti adottságok, a muszaki elvárások és lehetoségek, a pénzügyi kockázatok, a projekt érintettjeinek céljai, stb. A kiinduló adatok gyujtése részben személyes elbeszélgetések “interjúk” alapján, részben pedig helyszíni szemle, alapján történik. Emellett természetesen szakmai anyagokból illetve korábbi sikeres projektekbol is merítünk információkat.
 ALKALMAZOTT MÓDSZERTAN
Az alkalmazott módszertan részletesen bemutatja azokat az iránylelveket, amelyek alapján egyrészt a megvalósíthatósági tanulmány szerkezete felépül, másrészt amiket a munka során vezérlo elvként alkalmazunk.
 SZÜKSÉGELETEK ELEMZÉSE
A szükségelet elemzés egy sok részbol álló elemzés, ami alapján nem csak egy adott terület régió viszonyait vesszük alapul, – mint ahogyan azt sok más cég csinálja – hanem a környéken élok agy ott dolgozók szociális hátterét, valamint lehetséges igényeit is.
 HATÁSVIZSGÁLATOK
A hatásvizsgálatok szükségességét részben a hatósági eloírások részben a projekt sikerét befolyásoló kockázati tényezok indokolják. A környezeti, forgalmi, élettani szempontból fontos viszgálatok elvégzését nagy tapasztalattal rendelkezo külso cégek bevonásával végezzük.
 A MEGVALÓSÍTÁS ÜTEMTERVE 
A különféle létesítmények ütemterve sok buktatót rejt magában. Különösen mélygarázsoknál jellemzo az “elore nem látható muszaki események” (pl: omlás, talajvíz, stb.) bekövetkezése miatti idobeli csúszások, melyek kitolják a létesítmény beindításának kezdo idopontját.
 KOCKÁZATOK 
Kockázatok elemzésekor sorra vesszük azokat a faktorokat, amelyek veszélyeztethetik a projekt sikerét, valamint elvégezzük a bekövetkezési valószínuség és veszélyesség szerinti kiértékelésüket.
 A LÉTESÍTMÉNY ÜZEMELTETÉSE
Az üzemeltetés saját megszervezése sok esetben lehet része egy megvalósíthatósági tanulmánynak. Ebben az esetben természetesen kiszélesedik a létesítményt építteto – majd pedig azt üzemelteto – cég feladatköre. A megtérülés kockázatát itt elsosorban az egyedi konstrukciójú üzemeltetés, a szakértelem hiánya jelnetik. Ilyen esetben kiemelten fontosnak tartjuk az üzemeltetési ideje alatti szakmai konzultációt.
 PÉNZÜGYEK MEGTÉRÜLÉS
A megtérülési számítások talán a megvalósíthatósági tanulmány legfontosabb része. Sok múlik ugyanis azon, hogy a tervezett beruházás mennyi ido alatt képes kitermelni a befektetett tokét. Az általánosa elfogadott megtérüléshez képest akár kedvezobb konstrukciókat is tudunk készíteni.
 MEGVALÓSÍTÁSRA AJÁNLÁS
Ebbenaz utolsó részben összefoglalásra kerülnek a tanulmány egyes szakaszainak legfontosabb outputjai. Az elemzo munka végeztével optimista, pesszimita és középutas ajánlás készül a megvalósítás mikéntjére, amennyiben a terveztt létesítmény / projket életképes és megvalósítható.

Tapasztalt SmartCity szakértőt keres?

Close