Bazilika GarázsExkluzív automatizált mélygarázs Budapest belvárosában

Client
Szent István tér mélygarázs Kft.
Date
2003. január - 2004. június
Services
Projekt tanácsadás, Üzemeltetés
Our Role
Projekt tanácsadó, Üzemeltetés vezető

A Bazilika garázs Budapest belvárosában, az V. kerületben, a Szent István Bazilika előtti tér alatt található. Az építmény 404 férőhelyes, -5 szintes, automatizált rendszerű (robot) garázs. Az építkezés 2002 körül kezdődütt, a kivitelezés igen komoly mélyépítési technológiát igényelt. Az építkezés első évében javarészt a közműkiváltási munkák folytak, ezt követte a bányászati technológiával végzett garázsépítés.  Az automatizált garázstechnológiát a német WÖHR cég szállította.

A beruházás a maga nemében egyedülálló volt Magyarországon: ez volt a legnagyobb ilyen típusú garázsépítés azóta is. A garázs tetején egyedi térburkolat került kialakításra, amihez az apró és formára vágott gránitkockákat egyenesen Olaszországból hozták. A Bazilika előtt megvalósult kozmata Közép-Európa legnagyobb ilyen jellegű egybefüggő térburkolata volt abban az időben.

A garázsprojekt már előrehaladott állapotban volt, amikor bekapcsolódtunk a munkálatokba. Mivel ekkor már közel 8 éves garázsüzemeltetési tapasztalattal rendelkeztünk, elsődleges feladatunk az építési beruházás lezárásának elősegítése, valamint az ingatlan speciális üzemeltetésének (földalatti üzem + automata garázsüzem) megszervezése volt.

Feladataink között voltak:

  • A beruházás lezárásának előkészítése
  • A garázs tájékoztató rendszerének (tábláinak) elkészítése
  • Üzemeltetési személyzet felvétele és tréningje
  • Üzemeltetési folyamatok és szabályzatok kidolgozás és dokumentálása
  • Potenciális ügyfelek felkutatása, ügyfélkapcsolat-kezelés, szerződések kötése
  • Piacelemzés, versenytársak figyelése, árstratégia készítése
  • Napi helyszíni üzemeltetési feladatok ellátása, pénzkezelés, pénzszállítás felügyelete
  • Takarítás, hóeltakarítás megszervezése
  • Egyéb napi ügyviteli feladatok

A Bazilika garázs projekten 1.5 évet töltöttünk el. Ezalatt az idő alatt a beruházás lezárult, megkezdődött az üzemeltetés és megtörtént a garázs piaci bevezetése. A próbaüzem alatt a garázs gyerekbetegségeit (leállások, üzemzavarok) sikerült orvosolni.

Az üzemeltetéshez felvételre került a diszpécser személyzet, valamint az értékesítő kollégák. Kialakításra kerültek az üzemeltetési folyamatok, a garázs kihasználtsága pedig emelkedni kezdett. Ebben fontos szerepe volt a hétről-hétre növekvő bérlői állománynak, valamint annak is, hogy a próbaidőt követően egyre több autós kezdte használni napi szinten is a garázst.

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon most vagy, kérjen ajánlatot online.

Tapasztalt SmartCity szakértőt keres?

Close