Corvin ParkolóházVegyes funkciójú parkolóház a Corvin Negyedben

Client
KÖVIKO Kft.
Date
1996. június - 2001. december
Services
Építőipari beruházás, Üzemeltetés
Our Role
Tulajdonos, Üzemeltető
Corvin

A Corvin parkolóház Budapesten a VIII. kerületi Corvin negyedben, a Futó utca és a Nagytemplom utca közöttikét utcafrontos telken – található. Az épület 1995-ben kezdtük építeni, szinte minimális 660 milliós költségvetésből. A kivitelezés gyorsan ment, nem igényelt komolyabb technológiát. A garázs előregyártott vasbeton elemekből épült, amelyet a 31-es ÁÉV dunakeszi előregyártó üzeméből szállítottak az építkezésre.

A garázs 426 férőhelyes, földszint + 6 szintes 14.000 m2-es széles rámpás parkolóház. A földszinten egy MOL benzinkút, autómosó, iroda, váróterem, autószerviz és üzlethelyiségek területek kerültek kialakításra. A maga nemében egyedülálló autós szolgáltató ház a rendszerváltást követően az első újonnan épített parkolóházak között volt.

Ez volt az első parkolóház építési projektünk. Kezdésnek nem is apróztuk el, rögtön sikerült egy több mint 10.000 m2-es ingatlan építésébe belefogni. Teljesen új volt mindenki számára ez a terület, korábban még nem foglalkoztunk ilyen jellegű projektekkel.

A munka során az alábbi kihívások jelentkeztek:

  • A projekt újdonsága, beruházói és kivitelezői oldalról is.
  • Az építkezés problémamentes végig vitele, a műszaki tartalom tartása.
  • Az épület üzemeltetésének megszervezése.
  • Az épület parkolási szolgáltatásainak piacra vitele (értékesítés)
  • A kapcsolódó szolgáltatások (autómosó, autószerviz) piacra vitele.
  • Jogszabályi megfelelések, működési és pénzügyi oldalon egyaránt.

1995 és 2001 között dolgoztunk ezen a projekten. Először megépítettük a garázst azután pedig üzemeltettük. Itt tanultuk meg, hogy mit lett volna célszerű a tervezésnél megfontolni, és mi az amit biztosan nem szabad elkövetni az ilyen projektek megvalósítása során.

Ezt követően a garázsüzemeltetés kompetenciáit sajátítottuk el. Furcsa keveréke ez az épületüzemeltetésnek és az értékesítésnek: míg az épületüzemeltetés kimondottan a létesítményre fókuszál, addig az értékesítés során az épület szolgáltatásainak piacra vitelével is kellett törődjünk.

Végül, de nem utolsó sorban – az ilyen nagy méretű projekteknél ez törvényszerűen jelenetkezik – a különféle hivatalos szervekkel történő folyamatos kapcsolattartás. Pl. önkormányzat (parkolásszabályozás miatt), rendőrség (lopott autók miatt), biztosítótársaságok (káresemények miatt).

Személyes sikerünk az Utazó Garázs szolgáltatás piaci bevezetése, aminek során közel 300 utazási irodával szerződtünk országos szinten. Az együttműködés célja a Corvin parkolóház parkolási szolgáltatásainak értékesítésére a külföldre utazók körében. E szolgáltatás keretében az utazás alatt itthon maradó autó biztonságos megőrzése mellett reptéri transzfert is kínáltunk.

Büszkén emlékszünk vissza, hogy az első partnerünk a MALÉV volt, aki nagyon örült ennek az új szolgáltatásnak és hatalmas népszerűséget biztosított számunkra törzsutasai körében. Ezúton is köszönet az akkori partnereinknek, de főleg Báder Mártinak.

A filmforgatás

Egy alkalommal felkérést kaptunk a 90-es évek gengszter zenész bandájától a, G-Play-től, hogy szeretnének nálunk forgatni. Az eredmény alább látható Szuperjó Tóth Andrással és Diramerján Artinnal. (1:09-től)

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon most vagy, kérjen ajánlatot online.

Tapasztalt SmartCity szakértőt keres?

Close